Asiakkaat kertovat työhyvinvoinnin kohtaamispaikasta

Miten voisit hyödyntää omalla työpaikallasi työkaari- ja työhyvinvointityökaluja sekä muita Sykettätyöhön.fi-palvelun materiaaleja? Tutustu käyttäjien kokemuksiin ja vinkkeihin tai lähetä meille omasi!

Haluatko jakaa oman kokemuksesi tai hyödyntämisvinkkisi? Kerro se meille: Jarna Savolainen, m. 040 561 2022  tai Tuuli Vattulainen, m. 050 3028 470. Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@ttk.fi .

 

Nuoret sitoutuvat, seniorit jaksavat

Kuva Sami Kulju

Hämeenlinnalainen Hoivia tarjoaa hoivapalveluja ikäihmisille. Henkilöstön korkea keski-ikä ja odotettavissa olevat eläköitymiset vaativat johtamiseen uutta näkökulmaa.

Hoiviassa on pohdittu ikäjohtamista ja laadittu sen kehittämiseksi projektisuunnitelma. Kehittämisessä apuna käytettiin TTK:n Sykettätyöhön.fi-palvelun työkaarityökalua.
 
Kokemuksista ja tuloksista kertovat vasemmalta oikealla Anna Pelander, Pia Kalliopuska-Janhonen, Eija-Riitta Hämäläinen ja Oona Laine.

Lue lisää Hoivian ikäjohtamisprojektista TTK:n sivuilta

 

Työkaarityökalu henkilöstöohjelman apuna

Työkaarityökalu henkilöstöohjelman apuna | Kuva Sami Kulju

Moni työpaikka etsii tapoja varmistaa, että työpaikan muutosvalmius, elinvoimaisuus ja henkilöstön hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Kun henkilöstöjohtaminen perustuu eri-ikäisten vahvuuksien hyödyntämiseen, ollaan oikealla tiellä. TTK:n työkaarityökalut auttavat arvioimaan nykytilaa ja käynnistämään kehittämistyön.

Valkeakosken kaupunki on parhaillaan päivittämässä henkilöstöohjelmaansa vuosille 2016–2020.

Työkaariarviokysely kertoo, millä tasolla työpaikan ikäjohtaminen nykyisellään on. Valkeakoskella siitä haluttiin eväitä kehitystyön pohjaksi.

– Nyt keskitymme muutamaan asiaan, ja laadimme niille tavoitteet ja toimenpiteet. Pyrimme välttämään ylätason sanahelinää ja keskitymme konkretiaan, toteaa henkilöstöpäällikkö Maija-Riitta Mäkitalo.

Lue lisää Valkeakosken kaupungin henkilöstöohjelman päivitystyöstä TTK:n sivuilta

 

Kuljetusalan startti työhyvinvointiin

Työhyvinvointistartin osallistujia | Kuva Petri Pakkanen

Kuusi kuljetus- ja logistiikka-alan yritystä haki ja sai uusia eväitä työhyvinvoinnin kehittämiseen TTK:n Työhyvinvointistartista. Siihen sisältyi kolme yhteistä koulutuspäivää, yrityskohtaista ohjausta ja yritysten omatoimista kehittämistä.

Kehittämisen tukena toimi Työhyvinvointikortti-koulutus ja Sykettätyöhön.fi-palvelu. Työhyvinvointia ylläpitävät toimintatavat arvioitiin ja niiden perusteella käynnistettiin kehitystyö työpaikoilla. Projekti päättyi kokemusten vaihtoon ja osaamisen jakamiseen kaikkien osallistujien kesken.

Lisätietoa Työhyvinvointistartista ja osallistuneiden yritysten kehittämisestä

 

Sykettätyöhön.fi on työterveyshuollon aarreaitta

Sykettätyöhön.fi-palvelun tietopankki on varsinainen aarreaitta. Olen käyttänyt sieltä löytyviä sähköisiä oppaita työpaikkaselvityksen pohjalta tulleiden kehitysideoiden konkretisoimiseksi. Myös tietopankin kyselypohjat ja videot auttavat työpaikkaa saamaan nopean katsauksen keskeisistä kehityskohteista. Työterveyshuollon toimintasuunnitelma on hyvä keino tukea työkykyä työpaikalla. Se ei kuitenkaan yksistään riitä esimerkiksi johtamisen ja esimiestyön arjessa. Siksi Sykettätyöhön.fi-palvelun materiaalit ovat tärkeä lisä työterveyshuoltoyhteistyöhön.

Eija Barrner, työterveyshoitaja
Työplus Port Tower, Kokkola

Työhyvinvoinnin kehittäjän tietopankki

 

Työpaja vahvisti yhdessä tekemistä

Sykettä työhön -työpaja oli rakennettu niin, että hyviksi todettuja ideoita lähdettiin myös toteuttamaan työpajan jälkeen. Pienet parannukset ovat selkiyttäneet yhdessä tekemistä työpaikallamme. Lakkautimme kokouskäytännön, joka ei palvellut työntekoa, uudistimme kuukausipalaverin sisältöjä esille tulleiden toiveiden perusteella, otimme käyttöön ideaboksin ja olemme parhaillaan selvittämässä, mitkä asiat loisivat entistä tasapuolisempaa kohtelua työyhteisöömme.

Ulkopuolinen vetäjä vei keskustelua hyvällä tavalla eteenpäin, ohjasi suunnitelmallisuuteen jatkotyöskentelyssä ja vahvisti myös työsuojeluvaltuutettujen kehittäjäroolia. Esimerkiksi tasapuolista kohtelua kartoittava kysely on työsuojeluvaltuutettujen organisoima.

Meidän pieni, noin kymmenen hengen työyhteisö hyötyi eniten Sykettätyöhön.fi-palvelun Työhyvinvointiarviokyselyn avoimista vastauksista. Ne toivat konkreettiset ratkaisuehdotukset hyvin esille ja yhteiseen keskusteluun. Teemme parhaillaan työhyvinvointisuunnitelmaa ensi vuodelle. Tässä kohtaa Sykettätyöhön.fi-palvelun Toteutussuunnitelma on tutustumisen arvoinen työkalu.
 
Minna Vartiainen, erikoissuunnittelija
Kuurojen Palvelusäätiö, Helsinki
(4,5 kk työpajan jälkeen)
 

Sykettä työhön -työpaja avitti Sampolan muutosta

Hyödynsimme Sykettä työhön -työpajaa oman muutosprosessimme vauhdittajana. Työpajassa oli mukana 10 henkilöä, ja ryhmä koostui esimiehistä ja muutosryhmään nimetyistä ohjaajista. Työpajan keskustelut vahvistivat, että asiakastyön kehittäminen ja eri yksikköjen välisen yhteistyön tiivistäminen auttavat meitä kirkastamaan yhteistä perustehtäväämme. Yhteiset ratkaisut syntyvät yhteisten keskustelujen kautta.

Valmiita ratkaisujahan työpaja ei tuonut, mutta voin sanoa, että se antoi suuntaa ja rohkaisi meitä muutostyön keskellä. Sykettätyöhön.fi-palvelun kuukausikirjeet tuovat raikkaasti uutta näkökulmaa työhyvinvointiin. Niitä olen myös käyttänyt oman työni tukena.
 
Pekka Vihanto, johtaja
Palvelukeskus Sampola, Hämeenlinna
(4,5 kk työpajan jälkeen)

Lisätietoja Sykettä työhön -työpajasta:

Jarna Savolainen
Työturvallisuuskeskus TTK
p. 040 561 2022
etunimi.sukunimi@ttk.fi

Sykettätyöhön.fi-palvelun teemat osa Järvenpään kaupungin arkea

Työhyvinvointiviikon ohjelmaa Järvenpäässä. Kuva Tuula Alkula

Järvenpään kaupunki panostaa työhyvinvointiin. Työhyvinvointi- ja työsuojelupäällikkö Ritva Hyvärinen ja työsuojeluvaltuutettu Markku Karvo kouluttautuivat tänä keväänä Työhyvinvointikortti-kouluttajiksi. Koko henkilöstölle tarkoitetut Työhyvinvointikortti-koulutukset starttaavat syksyllä.

- Sykettätyöhön.fi-palvelu on tärkeä osa koulutuksen sisältöä, joten halusimme tehdä verkkopalvelua ennakkoon tutuksi henkilöstölle, Hyvärinen kertoo.

Sykettätyöhön.fi-palvelun materiaaleja on käytetty mm. Nuotit-henkilöstötiedotteessa. Nuotit jaetaan joka toinen torstai koko henkilöstölle sekä sähköisenä että paperilehtenä. Huhtikuun tiedotteessa esiteltiin Sykettätyöhön.fi-palvelua ja toukokuussa tuotiin esille Perehdytä hyvin -teemaa.

- Perehdyttämisaineisto oli ajankohtainen toukokuussa, kun perehdytimme nuoria kesätyöntekijöitä. Hyödynsimme myös tietopankista löytyviä työsuojeluaiheisia Napo-videoita, Hyvärinen jatkaa.

Lisätietoja käyttökokemuksista

Ritva Hyvärinen, työhyvinvointi- ja työsuojelupäällikkö
Järvenpään kaupunki
p. 09 27 191*
etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Kuva: Järvenpäässä vietetään vuosittain henkilöstön yhteistä työhyvinvointiviikkoa. Viime syksynä ohjelmassa oli muun muassa KIN-BALL-turnaus, jossa syke nousikin maksimiin.

 

Työhyvinvointiarvio täydentää esimiesten työkalupakkia

TNT Suomi OyTNT Suomen työsuojelutoimikunta testasi Sykettätyöhön.fi-palvelun työhyvinvointiarviotyökalua marraskuussa 2012. Kokemuksista kertoo Business Excellence Manager, työsuojelupäällikkö Arja Kallio.

- Isona yrityksenä olemme jo pitkään rakentaneet työturvallisuus- ja työsuojeluasioita kuntoon. Konsernina teemme esimerkiksi henkilöstökyselyä säännöllisesti. Mitään emme tule muuttamaan, mutta Sykettätyöhön.fi-palvelun työhyvinvointiarvio täydentää vakiintuneita käytäntöjä.

- Erityisesti suosittelemme työkalua jatkossa meidän esimiehille. Esimies voi perustaa omalle yksikölleen oman tilan. Yksikkö saa konkreettista sisältöä henkilöstöasioiden kehittämiseen työhyvinvointiarvioiden koosteen perusteella. Näemme, että työkalu voi edistää työhyvinvointiasioiden avointa keskustelua ja auttaa ratkaisuvaihtoehtojen miettimisessä.

- Työkalun käyttö perustuu meillä vapaaehtoisuuteen. Kukin esimies voi itse päättää, hyödyntääkö työkalua vai ei. Suosittelen työkalua erityisesti yrityksille, jotka vasta alkavat rakentamaan työsuojeluasioita.

Lisätietoja käyttökokemuksista

Arja Kallio, Business Excellence Manager, työsuojelupäällikkö
TNT Suomi Oy
p. 020 420 4929
etunimi.sukunimi@tnt.fi

 

Enemmän irti koulutuspäivästä

Henkilökohtainen työhyvinvointikartoitus on työhyvinvointikortti-koulutuksen ennakkotehtävä. Sen voi tehdä myös Sykettätyöhön.fi-palvelun Omat tilat -osiossa. Vastaukset jäävät talteen osallistujan luomaan projektitilaan, jolloin tuloksia on helppo lähteä työstämään omalla työpaikalla koulutuksen jälkeen.

Oma Oivallus- Kaikki tykkäsivät tehdä ennakkotehtävän sykettätyöhön.fi-palvelussa. Ja minä itse ihastuin nettiennakkotehtävään: pystyin alussa ja koko koulutuspäivän aikana tarttumaan kyselyssä esille tulleisiin asioihin ja sain näin asiat lähemmäs kuulijoita.
Työhyvinvointikorttikouluttaja, työhyvinvointivalmentaja Päivi Hyvärinen, Valmennus- ja koulutuspalvelu Oivallus

 

Työilmapiiri on yhteinen asia

tietopankki kuvaSairaanhoitaja Hanna Lehikoinen Turunmaan sairaalasta on saanut sykettätyöhön.fi-palvelusta konkreettisia välineitä omaan työhönsä. Tietopankista löytyvä ilmapiirikartoitus saa kiitosta.

- Teillä oli mukavan lyhyt työilmapiirikysely täällä sykettätyöhön-sivuilla. Teimme kyselyn osastollamme tämän lomakkeen avulla. Tarkkaa analyysia emme vielä ole ehtineet tehdä, mutta asiat näyttävät suhteellisen hyviltä meidän osastomme ilmapiirin kannalta, Hanna kertoo.
   
Hän uskoo, että vastausprosentti oli korkea juuri sen vuoksi, että kysely on lyhyt ja nopea täyttää.

- On tärkeää, että työilmapiirin kehittämiseen osallistuu koko työyhteisö. Se ei voi koskaan olla yhden ihmisen eikä edes erityisen työryhmän vastuulla, vaan toteutukseen tarvitaan jokaista työyhteisön jäsentä, Hanna painottaa.

Sykettätyöhön.fi-palvelun aineistoja aiotaan hyödyntää Turunmaan sairaalassa myös jatkossa. Hanna on hahmotellut tärkeitä asioita ja vastuiden jakautumista Työhyvinvoinnin portaat -mallin avulla.

- Kehittelemme työhyvinvoinnin portaista meidän omiin lähtökohtiimme ja ajankohtaiseen tilanteeseemme sovelletun taulukon vastuuhenkilöineen, hän kertoo.

Työhyvinvoinnin kehittämisessä Hanna on mukana omasta aloitteestaan.
- Olen aikaisemmassa työpaikassa ollut työsuojeluvastaava ja käynyt TTK:n koulutuksia, siksi asia innosti. Keskustelen myös mielelläni muiden kanssa näistä asioista!

Lisätietoja käyttökokemuksista

Hanna Lehikoinen, sairaanhoitaja
TYKS, Turunmaan sairaala
satu.lehikoinen@tyks.fi

 

Erilaisia käyttäjiä

Sykettätyöhön.fi-palvelu on suunnattu erilaisille käyttäjille. Työhyvinvointikyselyllä voi koota mielipiteet työhyvinvoinnin tasosta. Perustietolomakkeella voi todeta jo tehtyä työhyvinvointityötä ja saada automaattisia toimenpidesuosituksia. Toteutussuunnitelmassa on tehtävälistaus ja tavoitteet työhyvinvoinnin perustehtävistä.

3T Ratkaisut Oy ”Työhyvinvointi on osa meidän liiketoiminnan kehittämistä ja meillä on jo käytössä erilaisia sähköisiä työkaluja työhyvinvointiasioiden seurantaan. Työhyvinvointiasiat ovat kuukausipalaveriemme asialistalla. Sykettätyöhön.fi-palvelun tehtävälistan asiakokonaisuudet auttavat virittämään keskustelua tärkeistä aiheista.”
Marko Vuorinen, toimitusjohtaja, 3T Ratkaisut Oy

verkkokauppa.com Oy ”Uutena työsuojeluvaltuutettuna kaikki tieto ja työkalut työsuojelusta kiinnostavat. Sykettätyöhön.fi- palvelu tiivistää saatavilla olevasta tietomäärästä oleellisen. Sähköisen työalustan saa myös tehtyä omannäköiseksi.”
Samuli Tiilikainen, työsuojeluvaltuutettu, verkkokauppa.com Oy

 

Martat syttyivät etsimään olennaista

Teija Leppämäki, Varsinais-Suomen Martat ry Varsinais-Suomen Marttojen työsuojeluvaltuutettu Teija Leppämäki kuuli Sykettätyöhön.fi -palvelusta Työsuojelun perusteet -kurssilla Naantalissa.

- Tutustuin palveluun ja tykästyin heti. Työsuojelutoimikunnassa päätimme, että kokoamme palvelun kyselytyökalun avulla koko työyhteisön näkemykset työhyvinvoinnista. Kyselyyn ei ole vielä tullut kaikkien vastauksia, mutta jo nyt pystyn katsomaan, mitkä asiat sieltä nousevat esille.

Martat arvioivat palvelun avulla myös jo tehtyä kehittämistyötä. Leppämäki kertoo, että he tallentavat riskienarvioinnin tulokset ja sen pohjalta tehdyt toimenpiteet palveluun.

- Sykettätyöhön.fi-palvelun kautta on helppo aloittaa työhyvinvoinnin parantaminen. Mekin totesimme, että jos palvelu olisi ollut käytössä jo aiemmin, olisimme säästyneet turhilta sivupoluilta.

- Kunhan kaikki vastaavat kyselyyn, työ voi jatkua. Muistutan sähköpostitse koko meidän 27 hengen työyhteisöä vastaamisen tärkeydestä. Kun kaikkien mielipiteet on koossa, käymme tulokset läpi ja tartumme esiin tulleisiin kehittämiskohteisiin työsuojelutoimikunnan seuraavassa kokouksessa, kertoo Leppämäki.

Lisätietoja käyttökokemuksista

Teija Leppämäki, projektipäällikkö, työsuojeluvaltuutettu
Varsinais-Suomen Martat ry
p. 0400 470863
etunimi.sukunimi@martat.fi

Päivitetty 31.01.2017 11:05 Julkaisupäivä 20.12.2012 00:00