Minun työhyvinvointini

Minun työhyvinvointini

Työhyvinvointi tarkoittaa eri ihmisillä eri asioita. Samaa työtä tekevienkin arviot työstä voivat mennä tyystin ristiin: yksi ylistää haasteellisten asiakastilanteiden tuomaa adrenaliinia, toinen purnaa niiden kuormittavuutta. Kolmannen työhyvinvointia parantaisi se, että asiakkaita ei tarvitsisi kohdata päivittäin, neljäs ei luopuisi asiakastilanteista mistään hinnasta. On hyvä rauhoittaa hetki silloin tällöin ja pohtia, miltä oma työhyvinvointi näyttää ja tuntuu tässä ja nyt.

 

Video

Hengähdä hetkeksi työn lomassa – minitauot kohottavat työhyvinvointiasi

Pidätkö kauniista kuvista ja rauhoittavasta musiikista? Jos vastaat kyllä, niin varaa muutama minuutti ja lataa akkusi työhyvinvointivideon äärellä. Keskity läsnäoloon, sulje työasiat mielestäsi pois ja anna aivojesi levähtää. Nautinnollista minitaukoa!

 

Kysymyksiä työpaikalle

Työhyvinvointi on henkilökohtainen kokemus siitä, että työn osaa ja saa tuloksia, työ on hallinnassa ja omasta työstä saa kiitosta. Työhyvinvointi on palapeli, jossa ovat mukana niin työkaveri kuin pomo ja perhe. Kysymykset auttavat miettimään, mitkä asiat parantavat ja heikentävät sinun työhyvinvointiasi. Samalla voit pohtia sitä, mihin itse voit vaikuttaa ja mitä asioita olisi hyvä ottaa esille työpaikalla.


Keskustelukysymykset - Minun työhyvinvointini
(pdf)