Perusasiat kuntoon - riskit hallintaan

Perusasiat kuntoon - riskit hallintaan | Kuva Jari Härkönen

Lakisääteinen työturvallisuus- ja työhyvinvointityö edellyttää, että työn riskit otetaan haltuun. Työn vaarat ja riskit ovat erilaisia erityyppisissä työtehtävissä. Riskien hallinta on perustyötä, jonka avulla paikannat tarpeet työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin kehittämiseen työpaikalla.

Pidä ajatus toiminnan edellä

- Vältä työssä rutinoitumista, sillä siihen liittyy aina vaaransa. Pidä ajatus aina toiminnan edellä, kehottaa vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson. Hänen työssään ennakointi ja riskien hallinta ovat kaikki kaikessa. Gustafsson on minimoinut riskejä läheltä piti -tilanteiden siivittämänä. Hän kannustaa ennakoimaan ja tunnistamaan työn vaarat.

Millaisia vaaratekijöitä omassa työssäsi on esiintynyt viimeisen viikon aikana?
Miten niihin olisi voinut varautua ennakolta?

 

Kysymyksiä työpaikalle

Keskustelu | Kuva Sami KuljuTunnistatko oman työsi terveys- ja turvallisuusvaarat? Miten varmistatte työpaikallasi, että vaaratekijät tunnistetaan ja riskit ovat hallinnassa?

Kysymykset haastavat teitä pitämään työpaikalla yllä käytäntöjä, joiden avulla jokainen ottaa vastuuta terveys- ja turvallisuusvaarojen tunnistamisesta ja ratkaisemisesta, ja työpaikan riskien hallinta organisoidaan.

Perusasiat kuntoon - riskit hallintaan -keskustelukysymykset (pdf)