Työhyvinvointi johtamisessa

Hyvinvoivalla henkilöstöllä jää enemmän tunteja työn tehokkaaseen tekemiseen ja vähemmän aikaa sähläämiseen ja virheiden korjaamiseen. Useissa tutkimuksissa on todettu, että hyvinvoiva ihminen on tuottavampi kuin huonosti voiva. Hyvinvoiva henkilö on myös harvemmin sairauslomilla ja aiheuttaa vähemmän poissaoloihin ja työkyvyttömyyteen liittyviä kustannuksia. Työhyvinvointi on myös yhteydessä vähäisempään määrään työtapaturmia.

Työhyvinvoinnin matematiikkaa

Työhyvinvointi on investointi, joka maksaa itsensä takaisin. Tutkimusjohtaja Marko Kesti Lapin yliopistosta helpottaa kehittämistyön päätöksentekoa ja opastaa, paljonko henkilöstön kehittäminen tuottaa euroissa. Panosta henkilöstöön - kasvata kilpailukykyä -videon on julkaissut Työsuojelurahasto.

 

Kysymyksiä työpaikalle

Mitkä asiat vaikuttavat työhyvinvointiin? Kuinka paljon aikaa kuluu sähläämiseen ja virheiden korjaamiseen, vai sujuuko työ tuottavasti?

Selvitä kysymysten avulla, miten työhyvinvointia johdetaan omalla työpaikallasi.

 
 
 

Esimies ja eurot kansiEsimies ja eurot  – työhyvinvointi johtamisessa

Esimies ja eurot – työhyvinvointi johtamisessa -opas auttaa tunnistamaan työhyvinvoinnin henkilöjohtamisen häiriöitä ja selkiyttää sitä, mitä häiriöt yritykselle maksavat. Opas auttaa esimiestä keskustelemaan häiriöistä avoimesti ja vastuuttamaan koko työyksikkö ylläpitämään sujuvaa työntekoa. Opas on tarkoitettu esimiehille, jotka haluavat kehittyä työhyvinvoinnin ja tuottavuuden johtajina.

Jarna Savolainen, Tarja Räty, Hanna Pratsch, Risto Tanskanen
Työturvallisuuskeskus TTK 2013
32 s. | 6 €
Esimies ja eurot TTK:n verkkokaupassa