Työhyvinvointi pienissä yrityksissä

 Työhyvinvoinnin johtaminen pienissä yrityksissä, teemakuva

Innostus omaan työhön kantaa pitkälle, mutta myös yrittäjän on huolehdittava työhyvinvoinnista ja jaksamisesta. Yksityisyrittäjän oma työhyvinvointi on elinehto yrityksen menestykselle. Kun yritys kasvaa, yrittäjän on huolehdittava myös työntekijöidensä työoloista ja -hyvinvoinnista. Miten pienen yrityksen työhyvinvointia johdetaan?


Mistä yrittäjän työhyvinvointi koostuu?

Yrittäjätarinoita-videolla nuori yrittäjä kertoo omasta tiestään yrittäjäksi ja ajatuksiaan yrittäjyydestä. Helsingin Yrittäjät on Suomen Yrittäjien aluejärjestö, johon kuuluu lähes 7000 jäsenyritystä. Noin 90 prosenttia niistä on alle 10 henkilön mikroyrityksiä, ja yksinyrittäjiä on yli puolet jäsenistöstä. Yrittäjän hyvinvointiohjelmalla kannustetaan yrittäjiä huolehtimaan omasta terveydestä ja jaksamisesta.

Katso video ja mieti, mikä on sinun yrittäjyytesi kantava voima?


Kysymyksiä työpaikalle

Pienyrittäjän työhyvinvointi, kysymyksetValtaako työ vapaa-ajan? Olisiko elintavoissa parantamisen varaa? Miten työterveyshuolto voi auttaa yrittäjää? Työn imussa ja arjen kiireiden keskellä omasta hyvinvoinnista ja turvallisista työoloista huolehtiminen helposti unohtuu.

Koostimme viisi kysymystä, jotka haastavat pysähtymään hetkeksi ja arvioimaan työolosuhteita ja työhyvinvointia.

Työhyvinvoinnin johtaminen pienessä yrityksessä (pdf)