Työmatkalta hyvinvointia työhön

Työmatkalta hyvinvointia työhön | Kuva KKI-ohjelma

Työmatkaliikunta on erinomaista arkiliikuntaa, joka edistää hyvinvointia ja parantaa työssä jaksamista. Työkyvyn ylläpitämiseksi ei tarvitse lähteä urheilullisiin urotekoihin, tärkeintä on liikkumisen säännöllisyys.

Omin lihasvoimin liikkuminen työmatkoilla edistää työntekijöiden hyvinvointia, tuo kustannussäästöjä ja on ympäristöystävällistä. Työyhteisöt voivat vaikuttaa merkittävästi henkilöstön hyvinvointiin tukemalla fyysisesti aktiivista ja turvallista työmatkaliikkumista.

 

Kohti aktiivisempaa arkea

Monen työ sisältää tänä päivänä runsaasti istumista. Kaikkea työpäivän aikaista istumista ei voi, eikä tarvitsekaan estää, mutta on hyvä tiedostaa runsaan istumisen riskit. Istuminen on haitallista myös fyysisesti aktiiviselle henkilölle, jos arjessa suurin osa ajasta vietetään pääsääntöisesti istuen. Istumisen vähentäminen vaatii arjen tuttujen tapojen muuttamista ja uusia käytäntöjä, jotka tukevat fyysistä aktiivisuutta edistäviä valintoja.

Kohti aktiivisempaa arkea -video kertoo, miksi tarvitsemme lisää liikettä ja vähemmän istumista työpäiväämme. Videon on toteuttanut Valo ry.

Miten voisit lisätä liikettä omaan arkeesi - niin työn lomaan kuin työmatkalle?

 

Kysymyksiä työpaikalle

Työmatkalta hyvinvointia työhön | Kuva KKI-ohjelmaMiten teillä kuljetaan työmatkat? Miten varmistatte, että työntekijät liikkuvat liikenteessä turvallisesti?

Kunnossa kaiken ikää -ohjelman asiantuntijat kokosivat aineiston, jonka avulla voitte miettiä, miten teidän työpaikallanne parhaiten tuettaisiin aktiivista ja turvallista työmatkaliikkumista.

Työmatkalta hyvinvointia työhön -keskustelukysymykset (pdf)

 

 

Kannusta työyhteisöäsi liikkumaan!

Kunnossa kaiken ikää -ohjelmaTukea työyhteisön liikuttamiseen
Kunnossa kaiken ikää -ohjelma kannustaa työyhteisöjä huomioimaan liikunnan ja terveellisten elintapojen merkityksen työkyvylle ja työhyvinvoinnille. Työyhteisöt voivat hakea KKI-ohjelmalta taloudellista tukea toimintaan, jolla edistetään henkilöstön hyvinvointia liikunnan ja terveellisten elintapojen keinoin.