Työn ja perheen yhteensovittaminen

palapeli | kuva Shutterstock

Onnistunut työn, perheen ja muun vapaa-ajan yhteensovittaminen parantaa työhyvinvointia ja työhön sitoutumista. Työaikaan ja työhön liittyvät järjestelyt ovat parhaita keinoja työn ja perheen yhteensovittamiseen. Ennakkoon sovitut toimintatavat varmistavat tasapuolisuuden, vaikka ratkaisut ovatkin yksilöllisiä ja kunkin työntekijän tilanteeseen sopivia.

 

Miten mahdollistetaan työn ja arjen yhteensovittaminen?

- Työ ja vapaa eivät ole kaksi eri sfääriä, vaan haluaisin ajatella kokonaista elämää, sanoo Maria Carlsson videolla. 925 Festivaaleilla syyskuussa 2014 puhunut Carlsson on vetänyt asianajotoimisto Boreniuksella Ruuhkavuosiprojektia, jossa pyrittiin löytämään toimivia ratkaisuja ja uusia tukimekanismeja.

Kun työntekijä on perheellinen, juuri perhettä perustava tai vaikka omia ikääntyviä vanhempiaan hoitava, voi työn ja perheen yhdistäminen olla haasteellista. Joustavilla ja monimuotoisilla käytännöillä sitoutetaan työntekijöitä sekä vaikutetaan myönteisesti myös mm. sairauspoissaolojen määrään ja työilmapiiriin.

Miten sinun työpaikkasi toimintatavat tukevat eri elämänvaiheissa olevia työntekijöitä?

Katso lisää inspiroivia videoita työelämästä - Redesigning 925

 

Kysymyksiä työpaikalle

Työ ja perhe-elämä -ohjelma

Työn ja perheen onnistunut yhteensovittaminen vähentää stressiä ja lisää työtyytyväisyyttä ja työhön sitoutumista. Työn ja perheen yhteensovittamisen helpottamiseen tarvitaan hyvää tahtoa ja hyviä käytäntöjä.

Työ- ja perhe-elämä -ohjelman asiantuntija Salla Toppinen-Tanner kokosi viisi kysymystä, joiden avulla voit käydä läpi oman työpaikkasi perheystävällisiä käytäntöjä.

Keskustelunavauksia työpaikalle - näillä pääset alkuun! (pdf)