Työyhteisötaidot

Työyhteisötaidot | kuva Ilkka Liettyä

Sujuvaan työntekemiseen kuuluvat hyvät työyhteisötaidot - kyky tehdä töitä yhdessä. Työyhteisötaidot ovat yhä tärkeämpi osa nykypäivän työelämän taitoja ja osaamista: mm. vuorovaikutustaidot, tiimissä toimiminen, rakentava palautteen antaminen ja saaminen. Alais- ja esimiestaitoja on tärkeä kehittää työpaikalla, mutta jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa siihen, miten työyhteisössä toimii.

Oivalluksen voimalla henkilöstön ideat käyttöön

Pipelife Finlandissa haluttiin saada aikaan keskustelua ja henkilöstön ideat käyttöön. Seitsemän vuoden aikana on kirjattu 8710 oivallusta. Panostus on osaltaan mahdollistanut toiminnan jatkumisen ja tuonut yhtiölle myös useita työyhteisöpalkintoja. Toimitusjohtaja Kimmo Kedonpään mukaan eniten on muuttunut ihmisten ajattelu: "Ihmisten työlle tulee merkitys, kun he huomaavat voivansa vaikuttaa."

Millaisia ajatuksia video herätti? Voitko omalla työpaikallasi tuoda ideoita esille, vaikka et vielä tietäisi ratkaisua?

Artikkeli: Pipelife Finland: Teleskooppikärry ja 8709 muuta oivallusta

 

Kysymyksiä työpaikalle

Keskustelua | kuva Ilkka Liettyä Hyvät työyhteisötaidot edesauttavat sujuvaa työn tekemistä ja työssä viihtymistä. Millainen onkaan reilu työkaveri? Miten esimies saa tiimistään parasta esiin?

Koostimme viisi kysymystä, jotka auttavat miettimään, miten työyhteisötaidot näkyvät omalla työpaikallasi ja miten niitä voi kehittää.

Työyhteisötaidot ja rakentava vuorovaikutus -keskustelukysymykset (pdf)